Problematiek:
  1. Onveilige situatie voor voetgangers en fietsers!(niet veilig op de weg noch op het voetpad!)
  2. Slechte zichtbaarheid van de school.(geen octopuspaal, geen rode slemlaag op de straat voor de schoolpoort, ...)
  3. Veel doorgaand verkeer.(zowel personenwagens en zware vrachtwagens aan de schoolpoort. O.a. de Knesselarestraat thv de Gemeenteschool is helemaal niet voorzien op dit soort verkeer)
  4. Parkeerprobleem langs Knesselarestraat ter hoogte van schoolpoort
  5. De Knesselarestraat is te smal.Dit is het gevolg van het parkeren langs 1 zijde van de weg en het doorgaand verkeer in twee richtingen mag.

zaterdag 17 maart 2012

Acties rond verkeersveiligheid ter hoogte van de gemeenteschool

Op maandag 5 maart gaven burgemeester Johan De Rycke en schepen Jos Sypré tijdens een infomoment in  het gemeentehuis een antwoord op de vragen, die het schepencollege eerder bereikte in de vorm van een verzoekschrift. De indieners van dit verzoekschrift waren enkele ouders van kinderen die naar de gemeenteschool in Oedelem gaan.  De burgemeester gaf in z’n inleiding aan dat het de verkeersveiligheid alleen maar ten goede komt als er gezamenlijk aan hetzelfde zeel wordt getrokken tegenover bepaalde instanties. Hij apprecieert dus het feit dat er actie gevoerd wordt en dat er gesprekken kunnen gevoerd worden om de verkeersveiligheid aan de gemeenteschool te verhogen.

Schepen voor verkeer, Jos Sypré, begon z’n uiteenzetting met het feit dat er al een onderzoek is gevoerd naar de infrastructurele knelpunten door de scholen.

De gemeenteschool kreeg op 11 januari 2012 de beslissingen van het schepencollege van de door de school aangereikte punten. De verkeersproblematiek van de lagere scholen langs de gewestwegen komt ook geregeld aan bod tijden de formele en informele overlegmomenten met de Administratie voor Wegen en Verkeer (AWV).  Voorts is er een opsomming gemaakt van de genomen maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen en van de maatregelen die nog moeten uitgevoerd worden.

Lees verder: www.actuali.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten